Перейти до основного вмісту

Кабачкова ікра за класичним рецептом на 10 порцій. Встигніть зробити запаси на зиму


 Це перевірений і успішний рецепт улюбленої класичної кабачкової ікри. Ця страва готується з доступних і бюджетних інгредієнтів і має незмінний успіх серед консерваторів і традиційних гурманів.

Інгредієнти (на 10 порцій):

  • 1 кг кабачків
  • 230 г моркви
  • 200 г цибулі
  • 100 мл рослинної олії
  • 20 мл оцту
  • 90 г томатної пасти
  • 5 г солі
  • 10 г цукру
  • 2 зубчики часнику
  • Чорний мелений перець на смак

Спосіб приготування (час: 1 година 50 хвилин):

  1. Почніть з підготовки овочів. Ретельно помийте кабачки та моркву, а потім почистьте їх. Якщо кабачки й морква молоді, то шкірку можна не чистити. Наріжте овочі на великі шматочки.
  2. Почистьте цибулю, промийте її й наріжте дрібними кубиками. Також почистьте і дрібно наріжте часник.
  3. У великій сковороді розігрійте третину олії на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю і смажте її, помішуючи, протягом 10 хвилин до м’якості й прозорості. Перекладіть цибулю на велику тарілку, а сковороду залиште на вогні.
  4. Додайте до сковороди наступну третину олії й нарізану моркву. Смажте моркву протягом 10 хвилин, час від часу помішуючи. Потім перекладіть обсмажену моркву на окрему тарілку.
  5. Розігрійте сковороду знову, додайте останню третину олії та нарізані кабачки. Смажте кабачки протягом 10 хвилин, потім знищте вогонь.
  6. На помірний вогонь ставте казанок або каструлю з товстим дном. Додайте у нього обсмажену цибулю, моркву та кабачки. Готуйте їх разом, помішуючи, протягом 10-15 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. Подрібніть овочі в пюре за допомогою блендера, а потім поверніть казанок з масою на вогонь і доведіть до кипіння.
  7. Зменште вогонь до мінімуму, накрийте казанок кришкою і готуйте кабачкову ікру ще 7-8 хвилин. Час від часу перевіряйте і помішуйте масу. Додайте томатну пасту, часник, цукор і сіль. Перемішуйте і пробуйте на смак, регулюйте кількість солі та цукру за необхідності. Додайте чорний перець на смак, перемішайте.
  8. Продовжуйте готувати на мінімальному вогні ще 7-8 хвилин, а потім додайте оцет, перемішайте і тримайте ще одну хвилину. Потім розкладіть гарячу ікру по стерилізованих баночках (загалом знадобиться 4 баночки по 250 мл або 2 по 500 мл), які слід підготувати заздалегідь. Закрийте баночки стерилізованими кришками та переверніть догори. Покрийте банки ковдрою і залиште на добу.
  9. Після цього перемістіть банки з ікрою до місця постійного зберігання, наприклад, в підвалі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Звільнені з полону українські льотчики розповіли про катування в рф

У квітні українській владі вдалось звільнити з російського полону двох українських льотчиків – 29-річного Олексія Чижа та його друга – 33-річного Івана Пепеляшко. Вони виконували бойове завдання, проте загарбники збили їхній вертоліт. Поранені захисники потрапили до російського полону. Про це повідомляє CNN, передає ТСН. Олексій Чиж розповідає, що він та Іван Попеляшко були тяжко поранені. Щоб отримати лікування російські окупанти змусили їх прочитати на камеру заяву про те, що вони виступають проти війни в Україні, а в полоні до них добре ставляться. Проте насправді – це брехня. Українських льотчиків відмовлялись лікувати та постійно били. Також Олексія переконували прийняти російське громадянство. “Вони питали мене: чому ви хочете повернутися в Україну? Подивіться, яка велика і потужна Росія. Тут є багато можливостей”, – каже льотчик з іронією та відзначає, що в лікарняній палаті були брудні простирадла, а розбите вікно було закрито папером. Після лікування льотчиків відвезли до табо

Дpoздoв: “Альo, українці, ви в своєму умі? Я шoтo нe дoгaняю paдocтi нaшиx cпiвгpoмaдян cтocoвнo дopучeння уpяду poзpoбити вiзoвий peжим iз Рociєю пicля уcпiшнoї eлeктpoннoї пeтицiї.”

Альo! Якi вiзи з pociйcькoї фeдepaцiєю? Я шoтo нe дoгaняю paдocтi нaшиx cпiвгpoмaдян cтocoвнo дopучeння уpяду poзpoбити вiзoвий peжим iз pociєю пicля уcпiшнoї eлeктpoннoї пeтицiї. Який вiзoвий peжим, шaнoвнi? Пoвнa зaбopoнa в’їзду нa пiдcтaвi opкiвcькoгo гpoмaдянcтвa – й дa cвiдaнiя. Нeзaлeжнo вiд вiку й cтaтi, ocвiти й пoглядiв. Вiдкoли pуcкий в’їxaв дo нaшoї кpaїни нa тaнку i влeтiв нa бoмбapдувaльнику – нi пpo якi вiзи нe мoжe бути мoви. Лишe зaбopoнa в’їзду. А виїзд – лишe в фopмaтi 300 (у кpaщoму випaдку) aбo 200 (cтaндapт). Для пpиклaду, Лaтвiя пpипинилa видaчу вiз pociянaм у пepший жe дeнь вiйни. Бaгaтo кpaїн Євpocoюзу зpoбили тe caмe. А нaшi лишe зapaз poзiщeдpилиcя нa вiзoвий peжим! Тa й тo, тaкe вpaжeння, нa вiдчiпнoгo, aби xoч якocь пepeкpити нeгaтивнi piшeння cтocoвнo iншиx пeтицiй з нe мeншoю кiлькicтю пiдпиcaнтiв. Рiшeння пpo вiзи є зaпiзнiлим нa 30 poкiв мaкcимум, нa 8 – тoчнo. А зapaз, пicля пoвнoмaштaбнoгo втopгнeння, нe пpo вiзи тpeбa гoвopити – a пpo зaбopoну в’їзду!

“Прощавай, ангелочку”: не стало однорічної Олівії, якій збирали кошти на порятунок

Рак крові забрав життя однорічної Олівії, якій масово збирали гроші на лікування. На жаль, вчора мати дівчинки, Оксана Музика Зубик, повідомила що маленької дівчинки не стало сил боротися з хворобою. «Світ ловив тебе та не впіймав… Назавжди в наших серцях наша Олівійка, наш Ангелочок….16.04.21-1.06.2022», – написала на прощання мама Олівії. Як повідомлялося раніше, дівчинці у квітні трансплантували кістковий мозок. Батьки та близькі сподівалися що, завдяки стовбуровим клітинам Олівія зможе одужати. Однак дива не сталося.. Джерело.