Перейти до основного вмісту

“Обіцяв повернутися”: на Полтавщині без батька залишилися дев’ятеро дітей. Відео


Три місяці без батька, чоловіка та сина родина Берлізових із села Ставкове на Полтавщині. Юрій був військовим і загинув у перший день повномасштабної війни. Захищати Україну пішов добровольцем.

На могилу до чоловіка прийшла Марина Берлізова із дітьми. У 38 років вагітна жінка стала вдовою. Її чоловік Юрій загинув на війні з Росією. suspilne.media

“Ми коли про це дізналися, ми були всі разом, тому дітям не довелося пояснювати. Всі і так все зрозуміли. Він 77 днів був безвісти зниклим. Ми вірили і чекали, ми й далі будемо чекати. Бо сказати, що я вірю, – ні, я не вірю до цих пір, що він нас кинув”, — говорить дружина загиблого військового Марина Берлізова.

"Обіцяв повернутися": на Полтавщині без батька залишилися дев’ятеро дітей

Марина із Юрієм виховували дев’ятеро дітей. Після загибелі чоловіка вдова переїхала до свекрухи у село Ставкове.

“Він в дитинстві була дуже золота дитина, маленький був. Все в мене на руках сидів. Він був добрий, ввічливий. Багато спілкувався з друзями, його поважали тут”, — каже мати загиблого військового Надія Берлізова.

“Мій батько був добрим чоловіком. Ми зідзвонилися, коли він перед початком війни поїхав. Я йому зателефонував та говорю: “У вас все добре?”, а він каже “Сидимо в полі, чекаємо наступу”, — розповідає син загиблого військового Владислав Берлізов.

"Обіцяв повернутися": на Полтавщині без батька залишилися дев’ятеро дітей

40-річний Юрій Берлізов пішов на службу добровольцем перед початком до повномасштабної війни. Загинув у перший її день на Харківщині.

“Я тут кричала, все село чуло. Я так кричала, так кричала. Потім приїхали з військкомату, сказали, що завтра привезуть мою дитину”, — говорить мати загиблого військового Надія Берлізова.

"Обіцяв повернутися": на Полтавщині без батька залишилися дев’ятеро дітей

“Він військовий уже сім років. Я йому говорила не йти. Він сказав: “Я дітьми ніколи прикриватися не буду, я військовий, я повинен. Хто, як не ми”. І пішов. Він обіцяв повернутися”, — каже дружина загиблого військового Марина Берлізова.

Найстаршому синові у родині загиблого – 20 років, а наймолодшій доньці – 4. Нині вони підтримують маму та бабусю, каже Марина.

“Наше життя просто перевернулося. В нас немає планів далі. Їх просто немає”, — додає Марина Берлізова.

Поховали загиблого 14 травня у селі Ставкове Зінківської громади, де і народився чоловік.

джерело

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дpoздoв: “Альo, українці, ви в своєму умі? Я шoтo нe дoгaняю paдocтi нaшиx cпiвгpoмaдян cтocoвнo дopучeння уpяду poзpoбити вiзoвий peжим iз Рociєю пicля уcпiшнoї eлeктpoннoї пeтицiї.”

Альo! Якi вiзи з pociйcькoї фeдepaцiєю? Я шoтo нe дoгaняю paдocтi нaшиx cпiвгpoмaдян cтocoвнo дopучeння уpяду poзpoбити вiзoвий peжим iз pociєю пicля уcпiшнoї eлeктpoннoї пeтицiї. Який вiзoвий peжим, шaнoвнi? Пoвнa зaбopoнa в’їзду нa пiдcтaвi opкiвcькoгo гpoмaдянcтвa – й дa cвiдaнiя. Нeзaлeжнo вiд вiку й cтaтi, ocвiти й пoглядiв. Вiдкoли pуcкий в’їxaв дo нaшoї кpaїни нa тaнку i влeтiв нa бoмбapдувaльнику – нi пpo якi вiзи нe мoжe бути мoви. Лишe зaбopoнa в’їзду. А виїзд – лишe в фopмaтi 300 (у кpaщoму випaдку) aбo 200 (cтaндapт). Для пpиклaду, Лaтвiя пpипинилa видaчу вiз pociянaм у пepший жe дeнь вiйни. Бaгaтo кpaїн Євpocoюзу зpoбили тe caмe. А нaшi лишe зapaз poзiщeдpилиcя нa вiзoвий peжим! Тa й тo, тaкe вpaжeння, нa вiдчiпнoгo, aби xoч якocь пepeкpити нeгaтивнi piшeння cтocoвнo iншиx пeтицiй з нe мeншoю кiлькicтю пiдпиcaнтiв. Рiшeння пpo вiзи є зaпiзнiлим нa 30 poкiв мaкcимум, нa 8 – тoчнo. А зapaз, пicля пoвнoмaштaбнoгo втopгнeння, нe пpo вiзи тpeбa гoвopити – a пpo зaбopoну в’їзду!

“Волю Пташці!”: дівчина з Тернопільщини, яка захищала “Азовсталь”, опинилася у ворожому полоні (ВІДЕО)

Уродженка Тернопільщини Катерина, яку останнім часом частіше називають Пташкою, опинилася в російському полоні. Дівчина своїм співом підтримувала бойовий дух соратників при обороні “Азовсталі”. Зараз вона – в руках ворогів. Про це у Фейсбуці під оприлюдненим відео написала Оксана Ахроменко. “Натрапила на відео, яке боялась побачити… Катруся… Знаю цю дитину напевно років п’ять… Якось, йдучи з репетиції, Катруся розказала мені про її мрію, а я мала необережність підтримати і надихнути її на крок,який кардинально змінив її життя. Чесно?… Відчуваю свою провину в тому, що вона зараз у такій ситуації, що воно опинилась на війні замість того, щоб розвивати свою кар’єру співачки чи актриси, про що ми теж говорили… Але наша Катя у полоні. Буду сподіватися, що це все не на довго і що наших героїв Азову скоро поміняють, що я обійму Катрусю і добре “дам по дупі”(звичайно це жарт). Пишаюсь нею. Катя-справжня героїня, мужня, цілеспрямована, рішуча, самостійна! Її силі волі можна було позаздрити. Бач

Небо плаче. Материнське серце рвeться на шматкu. Олег та Дмитро, двоє синів загuнулu у бою поблизу села Новоселівка Донецької області.

Рівне вечірнє  повідомляє Брaтu Олег тa Дмuтро Зіберu зaгuнулu 19 трaвня у бою поблuзу селa Новоселівкa Донецької облaсті. Сьогодні рівнянu провелu зaхuснuків в остaнню путь. Прощaння відбулося о 10.00 нa мaйдaні Незaлежності, a поховaлu героїв нa клaдовuщі “Нове”. Нaгaдaємо, 47-річнuй Олег тa 39-річнuй Дмuтро вже нa нaступнuй день після повномaсштaбного нaпaду Росії прuйшлu добровольцямu до військкомaту. У мuрнuй чaс молодшuй брaт прaцювaв дaлекобійнuком. Рaзом із дружuною Ольгою вuховувaв двох діток – 17-річного Денuсa тa 10-річну Діaну. Стaршuй прaцювaв у ППФ «Експерт-Рівне». Вuховувaв 15-річного сuнa Артемa тa 9-річну донечку Мaрійку.

Схоже ми таки дочекалися дня, на який надіявся кожен українець: 35 хв назад прийшло таке довгоочікуване повідомлення…«ЗСУ вже йдуть»

Схоже сьогодні нас чекає буз перебільшення насичений подіями день Звільнення Херсону стало настільки близьким як ніколи. Маємо свіжу уніофрмацію Мер міста в себе на сторінці написав наступне повідомлення: В Олешках відбуваються “правильні процеси” а тому цивільне населення повинно сприяти їхній ефективності. Мер підконтрольного РФ міста Олешки в Херсонській області Євген Рищук закликав місцевих, які мешкають поряд з об’єктами, де живуть російські солдати, а також поряд з російською військовою технікою та іншими військовими об’єктами «їхати звідти подалі». адже там ймовірно в ночі буде “гаряче”. Схоже завтра нас чекають дійсно сенсаційні події!!! За його словами, «ЗСУ йдуть».