Перейти до основного вмісту

Не вдалося приховати! СБУ завадила Росії обійти санкції – жодного ремонту літаків!


Служба безпеки України завадила РФ обійти раніше запроваджені санкції щодо ремонту транспортних літаків типу “Ан”,передає корупція.інфо

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Telegram.

Так, СБУ встановила, що РФ зареєструвала фірму-“прокладку” в одній із країн Близького Сходу, яка нібито не має стосунку до Москви.

“Це дозволило б окупантам цілком “легально” обслуговувати важкі транспортні літаки по всьому світу. Втім, завдяки роботі СБУ на випередження, профільні українські відомства скасували дію сертифікату техобслуговування для іноземного “посередника” країни-агресора”, – йдеться у повідомленні.

СБУ наголошує – відтепер РФ не зможе ремонтувати свої вантажні літаки, вироблені за ліцензію ДП “Антонов”, у жодній країні.

“Це суттєво вдарить по логістиці окупантів, оскільки вони використовували понад десять важких суден типу “Ан-124” для перевезення особового складу і важкої броньованої техніки в ході повномасштабного вторгнення на територію України.

Літати їм залишилося недовго, і приземлятися буде важко”, – додали у відомстві.

Раніше Україна заарештувала 12 російських літаків вартістю понад 24 мільярди гривень.

Святошинський районний суд м. Києва заарештував дванадцять транспортних літаків Ан-124-100 “Руслан” російської авіакомпанії “Волга-Днепр”.

Про це повідомляла прес-служба юридичної фірми “Ілляшев та Партнери”, яка представляє інтереси ДП “Антонов”. Арешт накладено з метою забезпечення збереження речових доказів і подальшого відшкодування шкоди. Загальна вартість літаків становить понад 24 мільярди гривень.

“Росавіація незаконно надала право компанії, що входить в групу компаній “Волга-Днепр”, видавати сертифікати льотної придатності на “Руслани”. Фактично, протягом останніх років “Волга-Днепр” видавала сертифікати сама собі, ставлячи під загрозу безпечну експлуатацію повітряних суден, що є кричущим порушенням положень міжнародних конвенцій”, – йдеться у повідомленні.

Наразі трьом літакам заборонено виліт з Німеччини, одному – з Канади, продовжується робота щодо арештів в інших юрисдикціях.

Згідно з ухвалою суду літаки підлягають передачі в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів  (АРМА).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

“Волю Пташці!”: дівчина з Тернопільщини, яка захищала “Азовсталь”, опинилася у ворожому полоні (ВІДЕО)

Уродженка Тернопільщини Катерина, яку останнім часом частіше називають Пташкою, опинилася в російському полоні. Дівчина своїм співом підтримувала бойовий дух соратників при обороні “Азовсталі”. Зараз вона – в руках ворогів. Про це у Фейсбуці під оприлюдненим відео написала Оксана Ахроменко. “Натрапила на відео, яке боялась побачити… Катруся… Знаю цю дитину напевно років п’ять… Якось, йдучи з репетиції, Катруся розказала мені про її мрію, а я мала необережність підтримати і надихнути її на крок,який кардинально змінив її життя. Чесно?… Відчуваю свою провину в тому, що вона зараз у такій ситуації, що воно опинилась на війні замість того, щоб розвивати свою кар’єру співачки чи актриси, про що ми теж говорили… Але наша Катя у полоні. Буду сподіватися, що це все не на довго і що наших героїв Азову скоро поміняють, що я обійму Катрусю і добре “дам по дупі”(звичайно це жарт). Пишаюсь нею. Катя-справжня героїня, мужня, цілеспрямована, рішуча, самостійна! Її силі волі можна було позаздрити. Бач